ОБЩИНА СЕПТЕМВРИ - ОФИЦИАЛЕН WEB САЙТ                 ДОБРЕ ДОШЛИ!

  Добде дошли в Септември  Кмет  Общински съвет  Общинска администрация  Стратегически приоритети  Местно самоуправление  Административни услуги  Он-лайн услуги  Достъп до информация  Общински дейности  Общински справочник  Връзки

 

 

   Български

   Английски

 

 

Начало  Контакти  Карта на сайта  Новото в сайта


Храм "Св. цар
Борис-Михаил"

ДЕТСКА МЛЕЧНА КУХНЯ


 

Начало - Общински дейности - Социална политика - Детска млечна кухня

ДЕТСКА МЛЕЧНА КУХНЯ- гр. СЕПТЕМВРИ

От 5 октомври 2004 година е възобновена дейността на Детска млечна кухня в град Септември в отделно кухненско помещение  от кухненския блок на ДГ „Приказно вълшебство” с отделен самостоятелен вход.

Детска млечна кухня се обслужва от специалист – диетолог, готвач и помощник-готвач. Детска млечна кухня се утвърди като крайно необходима и належаща услуга.  Колектива се стреми да задоволява все по  нарасналите  изисквания на родителите към качеството и разнообразието на приготвяната от тях храна за деца от 10-месечна възраст до 3 години.

Предлагат се две отделни менюта – за деца от 10 месеца до 1 година и за деца от 1 до 3 години. В отделните менюта родителите имат избор между няколко различни ястия за деня.

Менютата се определя от диетолога и са съобразено с възрастта на децата и всички нормативни изисквания за здравословно хранене на децата. Закупуването на храната за деца става предварително със заявка за цялата седмица на изключително достъпна цена. Всичко това стимулира търсенето на услугата от Детска млечна кухня не само от Септември, но и от селищата в общината, като село Семчиново, село Симеоновец, село Варвара, село Ветрен дол, село Лозен, село Бошуля и гр. Ветрен.  От съседната община Белово също се възползват от услугите на Детска млечна кухня – обслужваните населени места са град Белово и село Малко Белово. Кухнята обслужва от 130 потребители към настоящия момент.

 

Фотогалерия

Археологически

музей

Къща - музей
"Ал. Стамболийски"

 

 

 

 

 

 

 

 

  Последна актуализация:  31.03.2021                                                         Copyright   ©  2003 - 2022 Община Септември                                                                     webmaster